College van B&W op werkbezoek bij Hopman Machinefabriek

Op dinsdag 1 oktober 2024 bracht het college van burgemeester en wethouders van Bunschoten een bezoek aan Hopman Machinefabriek, een familiebedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in verspaning en diepgatboren. Onder de aanwezigen waren onder andere burgemeester Bord Hartog, wethouder Rick Beukers en loco-burgemeester. Het bezoek gaf een mooi inkijkje in het vakmanschap en de geschiedenis van dit innovatieve bedrijf.

De middag begon met een warme ontvangst, waarbij de gasten konden genieten van een kop koffie en de lokale lekkernij Jan Hagel, die speciaal voor deze gelegenheid werd geserveerd. Sander Hopman, één van de drie directieleden van het familiebedrijf, gaf een interessante presentatie over de geschiedenis van Hopman Machinefabriek. Van de oprichting in Barneveld in 2001 tot de groei en ontwikkeling die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Ook Henk Hopman, oprichter en vader van de drie directieleden, was trots aanwezig tijdens het bezoek.

Na het historische overzicht volgde een rondleiding door de fabriek, waar Jurgen en Robert Hopman, mede-eigenaren van het bedrijf, uitleg gaven over de verschillende machines en de specifieke producten die met deze geavanceerde technologieën worden vervaardigd. Hopman Machinefabriek heeft een sterke reputatie opgebouwd in de wereld van metaalbewerking, met name door hun expertise in verspanen en diepgatboren. Een unieke specialisatie die slechts door een handvol bedrijven in Nederland beheerst wordt.

Tijdens de rondleiding werd ook de afdeling machinebouw bezocht, waar machines worden geproduceerd voor de kipverwerkende industrie. Jurgen Hopman lichtte het proces en de complexiteit van deze machines toe, waarmee Hopman Machinefabriek een belangrijke speler is in deze gespecialiseerde sector.

Het bezoek van het college werd afgesloten met een ontspannen en gezellige middag, waarbij de aanwezigen de gelegenheid hadden om met elkaar in gesprek te gaan en ideeën uit te wisselen. Het werkbezoek bood niet alleen een kijkje in de keuken van een succesvol familiebedrijf, maar versterkte ook de banden tussen het bedrijfsleven en de lokale overheid.

Al met al was het een geslaagde dag, waarin innovatie, vakmanschap en verbondenheid centraal stonden. Hopman Machinefabriek liet zien waarom zij al jaren een toonaangevende speler zijn in de metaalbewerking en machinebouw, en hoe zij hun wortels in Bunschoten stevig verankerd houden.

Een mooie middag om trots op terug te kijken!

College van B&W op werkbezoek bij Hopman Machinefabriek